Cavalriina's Uma Umbrella "Manta"

Cavalriina's Uma Umbrella "Manta" (3.1.2008 - 31.11.2021, lopetuksen syy veriripuli ja nisäkasvain)


Lonkat C/C
silmät ok (9.12.2013)
polvet 0/0
DLA: kooi1/kooi5
ENM: tutkitusti vapaa, ei ole sairauden kantaja.
Kaikki hampaat (laskettu ell)
Näyttelyt: 4x EH
Emä Mendikan A...Prema pentueelle (05/2012) ja C...Bema pentueelle (05/2014)
Omistaja Ulla Kaustio
Manta KoiraNet jalostustietojärjestelmässä


Manta on ystäväni Ullan koira, joka asuu emäntänsä kanssa Joensuussa. Olen tuntenut Mantan koko koiran eliniän, ja itse asiassa esittelin koiraani Ullan perheelle silloin, kun he miettivät kooikerin hankkimista. Manta on rauhallinen, sopeutuvainen ja ystävällinen perhekoira joka aina odottaa riemuissaan meidän, ja erityisesti tietysti lauman koirien tapaamista. Manta on elänyt hyvin terveen elämän ja leikkii koirieni kanssa veteraani-iässäkin kuin nuori koira. Käymme säännöllisesti lenkeillä läheisellä maastoalueella, Jaamankankaalla, jossa koirat saavat juosta vapaana leikkien keskenään. Tunnen myös Mantan isän Timin niin ikään pennusta lähtien ja käyn Timin kotona vierailemassa useita kertoja vuodessa, sekä tapaamme myös näyttelyissä. Timi asuu Pirjon luona Muskettikoiran kennelissä. Mantan emä Veera on jo siirtynyt sateenkaarille, mutta saimme nauttia Veeran seurasta monissa näyttelyissä, kun veteraanirouva kiersi niitä kasvattaja-omistaja Tiinan (kennel Cavalriina's) kanssa menestyksekkäästi.


Mantan ensimmäinen pentue oli Preetin kanssa. Mendikan A... Prema-pentue syntyi meillä kotona toukokuussa 2012. Manta sopeutui erittäin hyvin ja tasapainoisesti osaksi laumaamme, ja koko kantoaika sujui hyvin. Manta synnytti ja hoiti pentunsa esimerkillisesti, ja oli kaikin puolin ihana, huolellinen emä, joka teki pentujen hoidon kasvattajalle helpoksi tarmokkuudellaan ja paneutuvuudellaan. Ullan koko perhe eli prosessissa mukana, kävivät hoitamassa ja katsomassa pentuja, sekä ottivat välillä klaanin päivähoitoon ja leikkimään isolle pihalle. Myöhemmin Ullan aikuiselle tyttärelle on muuttanut kasvattini F-pentueesta, joten yhteistyö jatkuu edelleen koirankasvatuksen merkeissä.


Olen erittäin tyytyväinen Mantan ja Preetin pentueeseen, sekä Mantan ominaisuuksiin jalostuskoirana ja emänä, ja niinpä Manta teki vielä toisen pentueen Mendikan kenneliin toukokuussa 2014 (Mendikan C...Bema). Mantan linjat tulevat jatkumaan pentujensa kautta Mendikan kasvatustyössä sekä myös muiden kasvattajien linjoissa Suomessa. Suuri kiitos Ullalle ja Mantalle Mendikan kasvatustyön kantanartusta ja kasvatustyön aloituksen mahdollistamisesta!