Lois

Lois vastasyntyneenä ja emänsä Aafke
RTK4 Lois

Kooikerhondje Lois saapui hieman yllättäen laumaamme kesällä 2017. Lois on reipas, iloinen ja kiltti kooikertyttö, joka harrastaa agilitya (medi2), ratajuoksua ja rallytokoa (MES). Lois on myös aloittanut työskentelyn psykoterapiakoirana ja työnohjauksessa, ja iloitsen suuresti tyttösen avoimesta ja sosiaalisesta luonteesta. Lois on suorittanut Suomen Kennelliiton kaverikoiratestin hyväksytysti ja tulee työskentelemään myös niissä tehtävissä.

Loisin sukulaisia ei Suomessa liiemmin ole, joten toiveena olisi myös Loisin jalostuskäytön myötä uusia linjoja Suomen kasvatustyöhön. Lois on terveystarkastettu ja tulokset ovat olleet hienot, lonkat olivat A/A, polvet 0/0, lisäksi otettiin ev-kuvat kyynäristä (0/0) ja selästä (terve). Lois on ENM-vapaa. Loisin pennutus tulee olemaan ajankohtainen aikaisintaan vuonna 2021, ja sulhaseksi olen kaavaillut omaa kasvattia, Fedyaa (Mendikan Fedya Lunita). Jos tämä pennutus onnistuu, tulen itse pitämään yhdistelmästä narttupennun.

Lois suoritti MH-kuvauksen hyväksytysti 28.9.19 ja samalla se testattiin laukausvarmaksi.Lois 9vk

Loisin sukutaulu linkkeineen Alankomaiden koiratietokantaanLANDO V.D. STAM POLLEFLEUR 
                           

LUCKY LEENTJE V.H. RUNXPUTTEHOF 
                           


           
       GIJSBERT-JORIS V.D. BEENHOUWER 
                           

       JACKIE V.H. BELOKEN LAND 

                        
   


AAFKE                            

YEDE TJARDA
V.D. LUTTE VAERT

                            IDOL THIEME V.H. RUNXPUTTEHOF 
                           

                            TJARDA DINO V.D. LUTTE VAERT 
                           

   

TIRA

                                                  DELFS TIKO V.D.
                                                  ZWARTE BELLEN HOEVE 
                           

                                                  ELLES V.D. SCHOONHEDEN

Viehättäväilmeinen pentu

Syksyllä 2018 Lois aloitti kilpailemisen rallytokossa ja eteni hyvin mestariluokkaan (RTK4). Agilityssa starttasimme kevättalvella 2019, mutta agilityn opettelu vie Loisilla aika paljon aikaa, kuten kaikilla muillakin koirillani, sillä koiran pitää osata työskennellä hyvin etäällä, kaukana minusta sekä suorittaa rataa verraten itsenäisesti, koska en pysty rinnalla juosten näyttämään oikeita suorituspaikkoja. Agilityssa Lois kisaa medi2 luokassa, ja on hyvin lahjakas lajissa. Näyttelyihin emme vielä mene sillä tyttönen on rungoltaan hyvin pentumainen, siro ja karvaton.

Loisilla vaikuttaa olevan todella vahva motivaatio työskennellä ihmisen kanssa, vaikka se on toiminnassaan myös riittävän itsenäinen. Loisin nenätyöskentely on myös huomattavasti voimakkaampaa kuin kenelläkään muulla koiristani, ja olisikin haaveissa jos Loisille löytyisi oma ohjastaja MEJÄ-juttuihin.Teini-ikäinen, raajakas Lois

Aina iloinen, kaikkien sylissä ja lähellä viihtyvä terapiakoira


Shanti, Lois ja Aroona

Lois on hyvä laumakoira

Lois, Aroona, Shanti

Lois ja Aroona

Loisin sulhaseksi kaavailtu Fedya

Loisin sulhaseksi kaavailtu Fedya