Lois


Lois vastasyntyneenä ja emänsä Aafke
RTK4 Lois

Kooikerhondje Lois saapui hieman yllättäen laumaamme kesällä 2017. Lois on reipas, iloinen ja kiltti kooikertyttö, joka harrastaa agilitya (medi2), ratajuoksua ja rallytokoa (MES). Lois on myös aloittanut työskentelyn psykoterapiakoirana ja työnohjauksessa, ja iloitsen suuresti tyttösen avoimesta ja sosiaalisesta luonteesta. Lois on suorittanut Suomen Kennelliiton kaverikoiratestin hyväksytysti ja toimii aktiivisesti seudun kaverikoirissa. Lois käy monipuolisesti vierailuilla lasten, aikuisten ja vanhusten luona. Lois on myös lähtenyt perehtymään koiratanssiin ja noseworkiin. Näyttelystä Lois on saanut laatuarvosanan erinomainen.

Loisin sukulaisia ei Suomessa liiemmin ole, joten toiveena olisi myös Loisin jalostuskäytön myötä uusia linjoja Suomen kasvatustyöhön. Lois on terveystarkastettu ja tulokset ovat olleet hienot, silmät OK, lonkat olivat A/A, polvet 0/0, lisäksi otettiin ev-kuvat kyynäristä (0/0) ja selästä (terve). Lois on saanut ensimmäisen pentueeensa 2021 (Mendikan M Lois-to-Gero, 2n3u) ja toinen pentue syntyi toukokuussa 2022 (Mendikan N Lois-to-Fedya 3n,2u).

Lois suoritti MH-kuvauksen hyväksytysti 28.9.19 ja samalla se testattiin laukausvarmaksi (tulokset Koira-Netissäyoutube-linkki MH-kuvaukseen). Lois on myös niittänyt menestystä Suomen Nopein Koira-kisassa (ratajuoksukisa, 280m), jossa se sijoittui ensimmäisenä kisavuonnaan 2018 miniluokan toiseksi, sittemmin kooikerhondjein omassa luokassa voittajaksi 2019 ja samoin 2020. Tuoreimmassa tuloksessa Lois oli myös kaikkien oman säkäluokkansa koirien nopein ajalla 26,66. Loisin huippunopeudeksi on mitattu vuoden 2019 tulos, jolloin optimaalisemmassa kunnossa olevalla radalla Loisin nopeus oli 41,69 km/h. Lois 9vkValokuvaus Vinttien Vauhdissa/Sirpa Lihavainen
Lois ratajuoksussa, kuvan c Sirpa Lihavainen/valokuvaus Vinttien VauhdissaLoisin sukutaulu linkkeineen Alankomaiden koiratietokantaanLANDO V.D. STAM POLLEFLEUR 
                           

LUCKY LEENTJE V.H. RUNXPUTTEHOF 
                           


           
       GIJSBERT-JORIS V.D. BEENHOUWER 
                           

       JACKIE V.H. BELOKEN LAND 

                        
   


AAFKE                            

YEDE TJARDA
V.D. LUTTE VAERT

                            IDOL THIEME V.H. RUNXPUTTEHOF 
                           

                            TJARDA DINO V.D. LUTTE VAERT 
                           

   

TIRA

                                                  DELFS TIKO V.D.
                                                  ZWARTE BELLEN HOEVE 
                           

                                                  ELLES V.D. SCHOONHEDEN

Viehättäväilmeinen pentu

Syksyllä 2018 Lois aloitti kilpailemisen rallytokossa ja eteni hyvin mestariluokkaan (RTK4). Agilityssa starttasimme kevättalvella 2019, mutta agilityn opettelu vie Loisilla aika paljon aikaa, kuten kaikilla muillakin koirillani, sillä koiran pitää osata työskennellä hyvin etäällä, kaukana minusta sekä suorittaa rataa verraten itsenäisesti, koska en pysty rinnalla juosten näyttämään oikeita suorituspaikkoja. Agilityssa Lois kisaa medi3 luokassa (SERT-A), ja on hyvin lahjakas lajissa. Lisäksi Loisin vauhdikkuus näkyy hyvin ratajuoksu-harrastuksessa, johon Loisilla on kova palo.

Loisilla vaikuttaa olevan todella vahva motivaatio työskennellä ihmisen kanssa, vaikka se on toiminnassaan myös riittävän itsenäinen. Loisin nenätyöskentely on myös huomattavasti voimakkaampaa kuin kenelläkään muulla koiristani, ja olemme treenailleet jonkin verran hajutunnistusta.


Lois 5v, kuva Laura Piiroinen